-
Čas přípravy20 min
-
Doba vaření20 min
-
Porce4
-
Celkový čas40 min
Kuřecí quesadilla (Quesadilla de Pollo)
Kuřecí quesadilla vysl. ‘kesadija’ (Quesadilla de Pollo) je jídlo původem z mexické kuchyně. Quesadillas jsou dvě tortilla placky mezi kterými je směs (často kuřecí, hovězí mletá nebo vegetariánská sýrová). Lze quesadillas připravit za pomocí jedné tortilla placky, kterou v polovině přehneme a naplníme směsí.
Suroviny k přípravě quesadilly s kuřecím masem:
- 4 ks tortilla
- 200 g kuřecí maso (stehna nebo prsa)
- 200 g červené fazole
- 2 ks šalotka nebo 1 červená cibule
- 200 g čedar
- naložené papričky jalapeňos
- 1 lžička mletá červená paprika
- olej
- sůl & pepř
Postup přípravy kuřecích quesadillas
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a nechte na něm zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli. Přidejte nakrájené kuřecí maso na menší kousky a restujte. Přidejte nakládané jalapeňos, červené fazole, sůl, pepř, červenou papriku a ještě 3 minutky na mírném plameni prohřívejte.
- Nyní směs vyložte na polovinu tortilla placky, zasypte čedarem a tu pak přehněte. Můžete použít i dva druhy tortill (pak položte více směsi po celé ploše mezi dvě tortilly). Tortillu umístěte do kontaktního grillu na zhruba 3 minuty.
- Quesadilla by měla být prohřátá a sýr roztavený. Nakonec si ke quesadillám do mističky připravte zakysanou smetanu s trochou soli do které je můžete namáčet.
TIP: můžete si připravit vícero dipů jako například salsa verde, guacamole, chipotle majonéza nebo čedarový dip
Vyzkoušejte také:
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews